Referenties

Omdat het altijd fijn is als mensen leuke dingen over je zeggen…

“Michiel spreekt over zichzelf, inspireert, en kan als geen ander creatief denken. Hij begon ‘Iedereen Elke Dag Plezier’ uit persoonlijke behoefte en dat is voor iedereen herkenbaar. Door zijn eerlijkheid en grappig onderkoelde manier van presenteren, boeit hij telkens weer. Via verhalen uit de praktijk geeft hij mooi en helder inzicht in de doorslaggevende rol die plezier speelt bij succesvol zijn. Alle bezoekers van ons event waren enthousiast over hem. Michiel “Plezier” is een man die mensen raakt.”
Jeanette Diepenbroek (Uitgever Booming Amsterdam)

“Een serieus gesprek over plezier” was de inleidende zin van zijn presentatie. En dat was het ook, licht, met humor en een duidelijke boodschap. Niet dat Michiel ons veel nieuws voorzette deze avond. En daar zit dan ook de kracht van zijn verhaal: ons herinneren wat we al weten en wat we door de waan van de dag dreigen te vergeten. Plezier is niet zo vanzelfsprekend als het zou moeten zijn. Met zijn verhaal herinnert hij ons aan het feit dat plezier juist vanzelfsprekend moet laten zijn. Wat serieus is, is dat het verpakt moet worden op een manier dat het mensen pakt. Succes is een goed geregisseerd proces is mijn mening. Dat geldt voor plezier ook: wil je dat mensen plezier hebben en dat organisaties dit als kernwaarde kunnen uitdragen, dan moeten zij daar ook de voorwaarden voor scheppen. Zijn boodschap daarin is helder en komt aan.”
Caroline van Leuven (Chair at Women in Society)

“Afgelopen week verzorgde Michiel Drijber een interactieve lezing voor de VVNA (Vereniging Vrouwen Netwerk Amsterdam) Het was een verfrissend en zowel inspirerend betoog. Zeker geen panacee van voor de hand liggende oplossingen maar wel veel stof tot nadenken.”
Rosy van der Vlies (voorzitter VVNA, Baker & Web)

“Michiel Drijber, de drijvende kracht achter Iedereen Elke Dag Plezier, is een inspirerende persoonlijkheid, die vanuit PLEZIER mensen actief maakt, laat nadenken en raakt met zijn voorbeelden en voorstellen. Hij maakt waar wat hij aangeeft en is daarmee een voorbeeld voor velen. Mooi dat we dit soort mensen hebben!”
Paul ter Wal (spreker, adviseur Duurzame Inzetbaarheid)

“Michiel is een inspirerende spreker, die zijn toehoorders op aandachtige en betrokken wijze uitnodigt om mee te gaan op zijn persoonlijke ontdekkingstocht naar plezier in werk en leven. Hij zet je op een aangename en lichte manier aan het denken over de waarde van plezier.”
Twan van de Kerkhof (oprichter European Leadership Platform)

“Michiel is een heerlijk bevlogen mens, die mensen en dingen in beweging weet te krijgen. Hij is gul en voelt heel duidelijk dat de sleutel tot veel dingen in het leven , het ervaren van plezier is. Dat weet hij als geen ander over te brengen! Ik ben er trots op om bij zijn netwerk te horen en kan hem van harte aanbevelen als spreker, want na een spreekbeurt van Michiel, loop je de zaal uit op wolkjes, barstensvol energie die maakt dat je net weer even anders in het leven staat!”
Nicolette Mak (oprichter Valid Express, lid Comité van Aanbeveling Iedereen Elke Dag Plezier)

Vandaag jouw speed workshop gevolgd over plezier in je werk bij de JAU! Utrecht. Ik vond het leuk en inspirerend. Manier van presenteren gaf ook plezier.
Emiel Schippers (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Utrecht)

Michiel als spreker is een feest
de zaal ligt direct aan zijn voeten ;-)
ben je daar eenmaal eens bij geweest
dan vergeet je nooit meer met plezier te ont-moeten :p
Cees de Bil (president Lions)

Michiel heb ik gevraagd als spreker op 2 evenementen voor onze eigen klanten. Met aanstekelijk enthousiasme hield hij hen de spiegel voor. Michiel maakt duidelijk dat je alles naar je hand kan zetten. Plezier is een onderschatte succesfactor met ongekend potentieel!
Erik Peekel (Aaaaha! the Actor Factory)

Hoe moeilijk kan het zijn? Plezier hebben in je werk en hetgeen je doet. Velen zijn het kwijtgeraakt of vergeten, en Michiel heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om iedereen eraan te herinneren hoe belangrijk het is om plezier te hebben in je werk.
Martijn Aslander (co-founder Stand-Up Inspiration)

Ik had nog graag willen napraten over dit onderwerp omdat dit mij zeer aanspreekt. Wat bij mij vooral is blijven hangen is het verhaal dat je vertelde over de winkel t.o.v. internet. De winkel is de ontmoetingsplek voor klant en verkoper/adviseur. Hier ligt – zoals je aangaf – een enorme kans, met de juiste mentaliteit. Helemaal in een tijd waarin internet de plek lijkt om uiteindelijk te kopen. Ik vind het erg leuk om je als spreker te hebben mogen ontmoeten en ik volg jullie al een tijdje op Twitter en LinkedIn dus …. Bedankt voor je inbreng en persoonlijk ga ik er zeker wat mee doen.
Fred de Roos, bestuurslid Salland Partners

Michiel is een gedreven, positieve, vol energie zittende ondernemer. Vol positieve ideeën om ieders wereld te (helpen) veranderen. Hij bewijst dat met plezier veel (meer) kan! Advies aan bedrijven daar gebruik van te maken. Het helpt hun veranderingen te realiseren waardoor iedereen het meer naar de zin heeft, de onderneming beter functioneert en dus écht iedereen elke dag (meer) plezier heeft! Een fijn mens om mee te “sparren” en een ondernemer die is wat hij zegt en doet wat hij belooft.
John Walthuis, CEO Bruynzeel-Sakura

Als u mij vraagt om Michiel Drijber te beschrijven dan denk aan drie kernwoorden: Vastberaden, Bevlogen en Inspirerend. Hij heeft duidelijk niet voor de makkelijkste weg gekozen. Zijn motivatie om IEDP te starten heeft mij erg aangesproken, vooral omdat het een verhaal is dat midden in het leven staat waarbij  enige relativerend vermogen steeds weer wordt aangesproken. IEDP is niet zomaar een eendagsvlieg maar een gedachtegoed dat is op gebouwd uit de praktijk van alle dag met geluk, passie, emotie, verdriet en overwinnen. Met inspirerende quotes weet hij mensen steeds weer te motiveren en in beweging te krijgen.
Henk van Ewijk (four ict)

Michiel is een bijzonder en gedreven persoon. Bij de eerste ontmoeting is hij gelijk open en zoekt hij de verbinding. Als je hem niet goed kent heb je direct contact met hem én tegelijkertijd denk je “wat moet die knakker van me?” Als je hem wat beter leert kennen heb ik hem ervaren als een gedreven iemand met een mooie missie. Plezier, verbinding, open, betrokken en creatief zijn de eerste woorden die bij mij opkomen als ik hem omschrijf. Hij neemt je mee naar de wereld van de mogelijkheden.
Yves Ancher (partner Droomfabriek)