Plezier Superbrainstorm

Onstuimig inspirerend: de Iedereen Elke Dag Plezier Superbrainstorm, een bijeenkomst vol energie, verbinding, kennisuitwisseling en goeie ideeën. Stel je eens voor dat je alle kennis en ervaring van je collega’s of vakgenoten kon bundelen. Dan zou geen uitdaging te gek zijn!

Plezier SuperbrainstormDe Plezier-Superbrainstorm is een idee van Michiel Drijber en Erik Peekel (Ahaaa), als een levende variant op Wikipedia. De deelnemers delen hun kennis, talenten, ervaring en ideeën in een wervelend programma, dat begint met een inspirerende lezing over Iedereen Elke Dag Plezier.

Vervolgens komen de deelnemers aan het woord over de verschillende aspecten van plezier in relatie tot werk, en laat ze een brug slaan vanuit theorie en voorbeelden naar hun eigen, dagelijkse praktijk. Hoe heb je het leuk en hoe houdt je het leuk? En hoe maak je het verschil voor de mensen om je heen? Eén op één worden de deelnemers met elkaar in gesprek gebracht. Door heldere opdrachten kunnen de dialogen zich direct verdiepen.

Gedurende de brainstorm spreekt iedereen minimaal zes andere deelnemers. Erik Peekel gaat tussendoor op zoek naar de meest inspirerende visies. De beste ideeën worden met de hele groep gedeeld, zodat er direct actie op kan volgen.

De deelnemers cq collega’s zullen bijvoorbeeld samen bedenken:
a. Wat was de situatie waarin je zelf het meeste plezier beleefde (werk / privé)?
b. Wat zijn de kenmerken van plezier?
c. Hoe krijgen cq houden we meer plezier op de werkvloer?
d. Hoe krijgen we meer plezier in ons primaire proces?
e. Hoe laten we ons product/dienst meer plezier uitstralen?
f.  Hoe laten we onze klanten meer plezier ervaren?
g. Hoe sluiten we een ‘samenleef en –werkverband’ met onze klanten?

Regelmatig wordt deze brainstorm ingezet om grote groepen te betrekken bij (strategische) uitdagingen. In het voortraject kan je dit gegeven inzetten bij de deelnemerswerving (uitnodiging en pers): “Uw inzichten zijn vereist bij de grootste brainstorm ooit gehouden in onze branche…”

Concreet
De Iedereen Elke Dag Plezier Superbrainstorm wordt exclusief verzorgd door Michiel Drijber en Erik Peekel, voor groepen van 20 tot 800 mensen(!). Het totaalprogramma duurt ongeveer 3 uur, waarin een pauze van 20 a 30 minuten.

Meer weten?