De Grote Ont-knoping

Posted by on 13 okt 2011 in Blog, Nieuws | 2 comments

Goed, het is zover. Op de een of andere manier voel ik me als een klein kind dat voor het eerst een spreekbeurt gaat geven over iets waar hij heel erg in gelooft. Iets wat ‘ie heel graag wil delen, met zoveel mogelijk mensen. Wat ‘de anderen’ ervan zullen vinden blijkt spannender dan gedacht, maar ik zet door op intuïtie en overtuiging.

Terwijl ik dit schrijf moet ik opeens denken aan m’n eerste – en laatste – optreden op mijn basisschool, de Dulenbonk (wat is dat eigenlijk?). Ik was 8 jaar oud, of 7.

Het moest een truuk worden uit de goocheldoos, het werd er een waar ik met verbluffende eenvoud een super-ingewikkelde knoop uit elkaar trok. Zomaar. Vanzelfsprekend zou iemand uit het publiek dat eerst tevergeefs proberen te doen.

Een goede voorbereiding leek toen nog het halve werk te zijn, dus met beste vriend Jan-Paul geoefend en geoefend. En geoefend. Op de grote dag zenuwachtig op het podium, met m’n stukje touw. Alle kinderen van de school in afwachting in de zaal. Grote ogen. De knoop. Iemand uit het publiek kiezen… Jan-Paul. Niet handig. Einde oefening (no hard feelings…).

Zo is het nu eigenlijk ook. De truuk-met-de-knoop staat voor de beweging die ik het bewustzijn van Iedereen Elke Dag Plezier gun. Laten we met elkaar de knoop uit onze gewaande beperkingen en belemmeringen trekken, door elkaar te zien en te helpen. Door elkaars plezier te voeden en elkaars voorbeeld te zijn. Door relevant te zijn voor, en met elkaar. Door te geven en dan te krijgen, in plaats van sec te nemen. Door het lef te hebben om te zeggen wat we graag wél willen, wat onze dromen en idealen zijn. Voor jezelf, voor ons allemaal. Écht slim zijn. Iedereen Elke Dag Plezier is vóór!

Goed beschouwd hoop ik eigenlijk dat er heel veel Jan-Paulen zijn. Mensen die de knoop er gewoon even uittrekken. Het leven is namelijk geen truuk, dus een echte knoop hoort er niet in thuis. Mocht het niet lukken, zoek Jan-Paul dan even op.

En verder – of eigenlijk – ben ik gewoon benieuwd hoe je m’n web-(ai, weer een knoop)-site vindt, want dat is eigenlijk de aanleiding van dit bericht. En of je meesurft op deze golf. Of we elkaar gaan ont-moeten, letterlijk en figuurlijk.

Met plezier, Michiel

PS geef het door en klik op de vrolijke dingetjes hieronder en het duimpje bovenaan de pagina, dankjewel! Plezier wordt meer door het te delen. Ik vertel er graag over.

2 Comments

 1. Beste Michiel,

  Lekkere berichten zet je hier op internet!
  (Let op: dit is geen gemene, maar een gemeende opmerking.)

  De posts geven nog meer enthousiasme door dan bijvoorbeeld je tweets. Ga dus maar door zo… En het plezier blijf ik volgen.

  Hartelijke groet,

  Erik Vos

 2. Beste Michiel-Plezier,
  op 21 feb. zat ik in de zaal van het film theater naar je Pecha Kucha presentatie te luisteren.Ik heb genoten en dat doe ik nog steeds door op je site te lezen. Je kaartje leunt op mijn computerscherm en kijkt me aan met PLEZIER. Ga vooral door met schrijven op je site je geeft veel energie door en ik zal je overal promoten, met plezier, Wesna

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>