+ InspiratieBOOST

 

michiel drijber iedereen elke dag plezier

Context

Plezier is een woord dat bij ieder mens wel iets in beweging zet. Plezier hebben, plezier maken, lachen, pret, welzijn. De visie van Iedereen Elke Dag Plezier is dat plezier delen essentieel is voor het leggen en behouden van duurzame verbindingen tussen mensen. Medemensen, collega’s, klanten, patiënten, leveranciers etc. Streven naar optimaal plezier en welzijn van de ander leidt tot de hoogste graad van dienstverlening, de beste prestaties en relaties en een diep gevoel van welbevinden voor alle betrokkenen. En zo lang iets goed voelt …. precies!

De visie van IEDP:
» is omarmd door meer dan 90.000 volgers via sociale platforms (oa de grootste NL LinkedIn-groep);
» wordt ondersteund door ‘n Comité van Aanbeveling met o.a. Wijffels, Rinnooy Kan, De Blot, Ockels, Eijgenstein en Mak;
» is geadopteerd door de 80 organisaties die inmiddels het IEDP-certificaat hebben verworven.

InspiratieBoost

Het verhaal van IEDP gaat over het maken van keuzes (‘Plezier is een keuze!’ is de werktitel). Voor jezelf en voor de ander. Waar kies jij bewust voor? Wat is daarvoor nodig? Is plezier iets waar je op moet wachten, of kan je het organiseren? Is plezier een middel of een doel, en welke factoren zorgen ervoor dat je dit plezier al dan niet beleeft? Welke invloed heb je op je eigen plezier, het plezier van de ander, en welke gevolgen heeft dit voor de kwaliteit van je werk, je relaties, je zakelijke en persoonlijke welzijn en succes?

Een lezing van IEDP is uit het leven gegrepen, bevat voorbeelden, kleine oefeningen, interactie, humor en ernst (plezier is een serieuze zaak). Kijk hier voor een klein voorproefje.

Aan plezier gekoppelde thema’s zijn onder andere:
» De beste dienstverlening (het welzijn van de klant centraal, wat vraagt dat van jou?)
» Succesvol samenwerken (samen veilig, uitdagend, kwetsbaar en sterk)
» Samen sociaal innoveren (verbeteren van binnenuit, bundeling van kennis, idee, ervaring & talent)
» Talentontsluiting (wie ben je, wat kan je, wat wil je, wat kunnen wij?)
» Vitaliteit, inzetbaarheid, betrokkenheid (waken over elkaars welzijn bevordert gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid)

Voor wie

Het gedachtegoed en de visie van IEDP zijn geschikt voor ieder mens dat het beste uit zichzelf en de ander wil halen.Of je nu bij de overheid werkt, in een zorginstelling, of dat je baas bent bij een multinational of een vrijwilligersorganisatie. Of ‘gewoon’ vader in een willekeurig gezin, ergens in een buurt in Nederland.

Resultaat

Een lezing of sessie van IEDP – zo leert de ervaring – raakt mensen en levert stof tot (een nader) gesprek. De InspiratieBoost nodigt mensen uit om naar binnen te kijken. Het verhaal maakt complexe dingen even heel simpel en logisch. En herkenbaar. Deelnemers denken na over hun kracht, hun keuze(mogelijkheden) en hun waardevolle bijdrage. Individueel en samen. Over hoe dit alles meer plezier oplevert.

48 uurs-module

Voor organisaties die aan de slag willen met deze inspiratie, denkkracht en ideeën stelt IEDP een – tijdelijk – besloten platform ter beschikking. Deze besloten social community dient meerdere doelen:

» Meten van de betrokkenheid bij het thema
» Zichtbaar maken van de interne ‘ambassadeurs’ van plezier (draagvlak)
» Prikkelen en inspireren op thema, creëren van perspectief
» Follow up interactie, op gang brengen van dialoog
» Inventariseren van wensen, behoeftes, dromen en plannen

Come-back

48 uur na de lezing en het desgewenst open stellen van het besloten platform evalueren we de lezing en de gevolgen ervan met het management van de organisatie. Doel is om samen te bepalen waar mogelijke kansen benut kunnen worden die de organisatie en haar doelstellingen een positieve ontwikkeling bieden.

Tarieven

Op aanvraag. Mail naar michiel@iedp.nl.

Over Michiel

Michiel Drijber is initiatiefnemer van Iedereen Elke Dag Plezier (IEDP), een beweging die tot doel heeft om plezier een centralere plek te geven in onze manier van samenleven en samenwerken. “Ik vind het tijd dat we beter voor elkaar gaan zorgen, en plezier is daarin een aansprekend en betekenisvol begrip”. Deze beweging is in ruim 3 jaar tijd uitgegroeid tot een fenomeen, onder meer gesteund door de grootste Nederlandse LinkedIn-groep ter wereld: 77.000 leden. Daarnaast begeleidt Michiel organisaties bij communicatieve, strategische, praktische en creatieve vraagstukken.

Check Michiel op LinkedIn.

Quotes/referenties

Nicolette Mak (oprichter Valid Express, lid CvA IEDP)
Michiel is een heerlijk bevlogen mens, die mensen en dingen in beweging weet te krijgen. Hij is gul en voelt heel duidelijk dat de sleutel tot veel dingen in het leven, het ervaren van plezier is. Dat weet hij als geen ander over te brengen! Ik ben er trots op om bij zijn netwerk te horen en kan hem van harte aanbevelen als spreker, want na een spreekbeurt van Michiel, loop je de zaal uit op wolkjes, barstensvol energie die maakt dat je net weer even anders in het leven staat!

Erik Peekel (Aaaaha! the Actor Factory)
Michiel heb ik gevraagd als spreker op 2 evenementen voor onze eigen klanten. Met aanstekelijk enthousiasme hield hij hen de spiegel voor. Michiel maakt duidelijk dat je alles naar je hand kan zetten. Plezier is een onderschatte succesfactor met ongekend potentieel!

Martijn Aslander (co-founder Stand-Up Inspiration)
Hoe moeilijk kan het zijn? Plezier hebben in je werk en hetgeen je doet. Velen zijn het kwijtgeraakt of vergeten, en Michiel heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om iedereen eraan te herinneren hoe belangrijk het is om plezier te hebben in je werk.

John Walthuis (CEO Bruynzeel-Sakura)
Michiel is een gedreven, positieve, vol energie zittende ondernemer. Vol positieve ideeën om ieders wereld te (helpen) veranderen. Hij bewijst dat met plezier veel (meer) kan! Advies aan bedrijven daar gebruik van te maken. Het helpt hun veranderingen te realiseren waardoor iedereen het meer naar de zin heeft, de onderneming beter functioneert en dus écht iedereen elke dag (meer) plezier heeft! Een fijn mens om mee te “sparren” en een ondernemer die is wat hij zegt en doet wat hij belooft.

Vraag offerte aan