Dááááááág ZZP-ert!

Posted by on 20 dec 2011 in Blog | 8 comments

Eigenlijk klinkt het ook zo sneu en nietszeggend. Zelfstandig? Gefeliciteerd! En verder? Zonder personeel? Aaaaach, en nogal wiedes als je zelfstandig bent. Misschien ook wel wat Hollands om toch nog even vermelden wat je niet hebt (personeel dus): zóóóó 2011.

In 2012 gaan we het anders doen. We pakken de kracht van het ‘waarom’. (Waarom) ben je overtuigd zelfstandig? En hoe zet je dit om in het succes van je opdrachtgever? Precies, door je opdrachtgever werkelijk plezier te doen. Da’s niet per definitie wat je voor iemand doet, maar zeker ook de manier waarop. En de intentie waarmee. Het gevoel dat je opdrachtgever heeft als hij aan jou en je werk denkt. Kortom, plezier als leidend principe voor relatie en als krachtbron voor je eigen prestatie. En het mag ook leuk zijn, mensen! Sterker, met plezier kom je een heel stuk verder.

Zullen we even upgraden? 2012 wordt het jaar van de

Z M P -er

De Zelfstandige Met Plezier is van een nieuwe orde, en behoort tot een oersterk gilde waar het gaat om oprechte betrokkenheid, verbinding, luisteren, dienstbaarheid, humor, relativering, transparantie, verrassingen, non-conventies, relevantie, zichzelf kennen, ambassadeurschap, ‘be the change’, menselijkheid, zelfleiderschap, inspiratie, onbevangenheid en duurzame waardecreatie. Een ZMP-er staat voor lef, liefde (eng hé?!) en een lach.

Lang leve de Zelfstandigen Met Plezier!

(voel je overigens niet aangesproken als je toch graag ZZP-er bent, en wilt blijven :-))

8 Comments

 1. Ik heb vanaf heb begin al een hekel aan de term ZZP’er. Ik gebruik persoonlijk ZP’er: Zelfstandig Professional.

  Tijdens de eerste jaren van het ondernemen (5 tot 7 jaar geleden) sprak ik vaak nog in termen van WE om de lastige vragen te voorkomen. Als er naar gevraagd werd dan legde ik uit dat WE ik en nauw samenwerkende collega’s betekende. Sinds een paar jaar spraak ik over IK. En ik merk dat ik daardoor nog veel beter alles kan uitleggen en duiden. Ik ben mijn merk en mijn merk dat ben ik.

 2. Ik sta op het punt om me in te schrijven bij de KvK als zelfstandig trainer en coach. Veel inspirerender om als ZMP aan de slag te gaan dan als ZZP. Ik houd ‘m erin!

 3. Helemaal eens dat het niet gaat over wel of geen personeel, het gaat over het brengen van je toegevoegde waarde. Of dat nu is vanuit een bedrijf of als ZP-er (ja Bas, die term gebruik ik ook) maakt als het goed is de klant niet uit. Ook ZP-ers organiseren zich in netwerken omdat het energie en plezier oplevert. Dat wordt steeds meer de nieuwe manier van organisaties bouwen. Wellicht hebben we het over een aantal jaren niet meer over organisaties en vormen we veel meer een keten van netwerken. Daar waar het past…

 4. fantastico!

  Ik ben ZMP-er in hart en nieren!

 5. Ik voel ook veel voor ZMP’er!

  Die ene letter maakt en wereld van verschil in hoe je je zelf ziet en presenteert.

  • Helemaal mee eens!
   Met ZMP zend je meteen een hogere energie uit, waardoor je al snel een positieve reactie terugkrijgt. En het is toch ook veel leuker om te zeggen dat je ZMP’er bent. Toen ZZP werd gelanceerd, dacht ik meteen wie verzint nu zoiets?! Kan alleen een beperkte geest zijn geweest.
   ZMP, we houden ‘m erin en met trots!

 6. ZMP of ZP (Zelfstandig Professional) zoals Bas van Ginkel schreef, allebei vele malen beter dan ZPP-er…

 7. Geweldig, ik ga beginnen als zmp’er!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>