Een Motie van Vertrouwen

Posted by on 3 jan 2012 in Blog, Nieuws | 2 comments

“Tsja, wat gaat dit voor ‘n jaar worden?”, vragen we ons geloof ik collectief af. Analisten en trendwatchers hebben het er maar druk mee. Gevolg: de één is pessimistisch, de ander kan het niet (meer) schelen, de derde gaat ervoor. De één verkoopt z’n bezittingen alvast en doet driftig aan recessieseks, de ander leeft van dag tot dag en de derde hangt de vlag uit en viert feest omdat er zoveel kansen zijn. Wie is jouw voorbeeld?

Wat en wie moeten we geloven? Is het glas halfvol of is het helemaal weg? Is het überhaupt van belang om te zien wat we niet of wél hebben? Is het niet veel belangrijker om te ‘zien’ wat en wie we zijn, willen en kunnen? Laat dat nu eens een uitdaging zijn voor 2012!

Voor de zoveelste keer schijnen we op de vermeende rand van ons eigen voortbestaan te leven. Als we de media en ‘onderzoeksbureaus’ moeten geloven kunnen we maar beter een of twee generaties overslaan want we zijn er nog lang niet. Krimp en kramp, hand in hand. Waren we maar zo’n klein eilandje, waar je gewoon een dag kan wegstrepen als ‘ie niet goed uitkomt…

Maar wat gebeurt er als je bij jezelf even een onderzoekje doet naar hoe het écht gaat? Kijk even om je heen als je op de bank zit, of aan tafel, of op de fiets. Wat zie je, wat voel je? Vergaat de wereld? Of voel je warmte en vertrouwen als je in de ogen kijkt van kinderen, je partner etc? Wat voel je als je denkt aan je directe collega’s (ja ik weet, voor sommigen inmiddels een gevaarlijke vraag), fijne klanten of andere mensen die je dagelijks tegenkomt? We willen uiteindelijk allemaal hetzelfde, en kunnen elkaar daarbij helpen. Het heet plezier (als in ‘gevoel van welbevinden’).

Bedenk je dat de ommekeer begint bij jou. Jij maakt niet alleen het verschil, jij kan het verschil zijn, in de manier waarop jij in de wereld staat, en anderen tegemoet treedt. Bij het vertrouwen dat je je naasten durft te geven… bij het vertrouwen dat je jezelf durft te geven, met alles wat je in je hebt, rekening houdend met elkaar(s plezier).

Sommigen noemen 2012 het Jaar van de Draak. Ik maak er graag Het Jaar van Plezier van, met de mens als hartverwarmend middelpunt!

Kortom, ik dien bij deze een

Motie van Vertrouwen

in, officieel namens Iedereen Elke Dag Plezier, voor 2012! Fijn dat je meedoet.

 

Proost! Het Jaar van Plezier is begonnen :-)

Michiel

PS Je kan deze motie steunen door ‘m ‘leuk te vinden’. Belangrijker: deel deze motie met al je vrienden, collega’s! Vertrouwen geeft energie, ruimte, plezier en beweging!

2 Comments

  1. Ja, deze is leuk. Nou, leuk, meer dan dat. Deze is echt. Alsof iemand onze gedachten heeft bezocht en dit verhaal eruit heeft gedestilleerd. Hier worden wij vrolijk van!

    Haas & Konijn

    • Een wijsheid die opgaat voor zo veel dingen en we, mezelf voorop, maar al te vaak vergeten. Een optimist realiseert nou eenmaal meer dan een pessimist, toch?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>